Hazai sí- és snowboard pályák

Hazai sí- és snowboard pályák

Trianon következtében Magyarország elvesztette magashegyeit, azonben hazánkban jelenleg mintegy félszáz sílift üzemel kifejezetten havas sípályákon. A tervek szerint a következő években jó néhány új sílift fog épülni. Síelésre és snowboardozásra tehát kis hazánkban is van lehetőség, nem szükséges csupán ezért külföldre utazni. Az alábbiakban a legfontosabb hazai síterepeket gyűjtöttük csokorba.

Mátraszentistváni Sípark

A Sípark honlapja

Nordica Síaréna Eplény

A Síaréna honlapja.

Kékestető Sícentrum

A Sícentrum honlapja.

Bánkút Sícentrum

A sícentrum honlapja.

Nagyvillám Sípálya

A sípálya honlapja.

Dobogókő Sícentrum

Budapesthez legközelebb Dobogókőn sportolhat felvonóval ellátott, kezelt sípályákon. Síközpontunkban jelenleg két pályával és egy tányéros felvonóval várjuk síelő sporttársainkat.

A sícentrum honlapja.

Sátoraljaújhelyi Sípálya

A Zemplén Kalandpark területén már 3 sípálya várja a sportolni vágyókat. Ezek közül az egyik egész évben használható, ez az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája, amely lehetővé a négy évszakos síelést. 2012-ben nyílt meg a második pálya, amelyre 8 hóágyú segítségével tudunk havat "gyártani" a hideg idő beálltával. A hóágyúzott sípálya 600 méter hosszú, fekete, piros és kék szakaszokból áll.

A sípálya honlapja.

Pécsi Sípálya

Pécsett a Misina tetőn két sípálya, egy komfortos síház és egy alsó vezetésű drótköteles sífelvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére. Ratrakunk és hóágyúnk nincsen, de havas napokon így is nagy élmények várnak a fellátogató sporttársakra. A pálya egyes szakaszai kezdőknek is alkalmas terepet biztosítanak a tanulásra.

A sípálya honlapja.

 

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768