Budapesti gasztronómiai fesztiválok

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Oktoberfest Budapesten

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre! Így Magyarországon harmadik alkalommal élheted át az igazi bajor élményt ...
Nem bízzuk a véletlenre, egyenesen a müncheni Oktoberfest-ről hozatjuk az eredeti Paulaner nagysátrat, hogy ebben az óriás sátorban bulizhassunk egy hatalmasat! A dekoráció olyan élményben részesít, amiben soha nem volt még részed Budapesten.

Tovább az Oktoberfest honlapjára.

Disznótoros Kolbászfesztivál

A Disznótoros Kolbászfesztivál 2015. október 16-18-ig ismét megrendezésre kerül a budapesti Vasúttörténeti Parkban. 2014-ben a Disznótoros Kolbászfesztivál merőben új, 100% hagyományőrző stílusával lepte meg a közönséget. A Vasúttörténeti Parkban valódi hagyományőrzést láthattak, disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatókat, füstölt kolbászokból és disznótoros ételekből pedig hatalmas választékból vásárolhattak a látogatók.

Tovább a Kolbászfesztivál honlapjára.

Budapesti Pálinkafesztivál

Belépődíj és kerítések helyett nagyobb alapterületen, több kiállítóval és párlat-kavalkáddal várja vendégeit a jubileumi Budapesti Pálinkafesztivál. A Városháza Parkban május 7-10. között ezúttal az almáé lesz a főszerep. A hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Almapálinkáját, idén is először a fesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Tovább a Pálinkafesztivál honlapjára.

Vegetáriánus Fesztivál

Idén is megrendezésre kerül a Vegetáriánus fesztivál, immár 19. alkalommal. Augusztus 29 (szombat), és 30 (vasárnap) a hagyományainkhoz híven sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal, és finomságokkal várunk minden kedves érdeklődőt.
Akárcsak az elmúlt években, idén is a rendezvény teljesen ingyenes.

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Borfesztivál a Budai Várban

Csak úgy, mint a többi nagy fesztiválon, a Budavári Borfesztiválon is egyre inkább előtérbe kerül a gasztronómia. A kilátogató közönség egyre nagyobb figyelmet fordít a választékra, az újdonságokra, valamint a helyben készült friss ételekre. Ezt szem előtt tartva válogatjuk össze a gasztronómiai kiállítóinkat és állítjuk össze a Borfesztivál kínálatát. .

Tovább a Borfesztivál honlapjára.

Kürtőskalács Fesztivál

2015-ben már a harmadik Kürtőskalács Fesztivált rendezzük, melynek központi témája nevéből adódóan a kürtőskalács, amely egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomság. Hisz a kürtőskalács több mint 200 éves múltjára való tekintettel mára bekerült a Magyar Nemzeti Értéktárba és a hungarikummá nyilvánítás küszöbén áll, ugyanakkor egy olyan termék, amely képes meghódítani a világot.

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Édes Napok

Az Édes Napok hazánk legnagyobb édességfesztiválja a Budai Várban, rendszeresen szeptember közepén kerül megrendezésre. Az általunk ünnepnek nevezett hétvégén, több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be évről évre újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. Az édességek a legmeghatározóbb helyet kapják napjaink gasztronómiájában – legyen az sütemény, torta, csokoládé, vagy fagylalt.

Tovább az Édes Napok honlapjára.

Újbor és Sajt Fesztivál

Magyarország legjobb újborait és hozzá illő, többek közt világhírű, kézműves sajtokat és a határon túli magyar sajttermelők termékeit kóstolhatja meg.
Jöjjön el barátaival, ismerőseivel és kultúrált körülmények között élvezze "az új ízek harmóniáját...".

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768