Adózási, vállalkozási és könyvelési alapismeretek

 

Adózási, munkaügyi, számviteli információk és ismeretek tára

 

Az adórendszer átalakítására készül a pénzügyi kormányzat: az adópolitikai lépéseket két fontos szempont vezérli. Az egyik az adómérséklés, a másik az egyszerűsítés, másképpen mondva az adminisztratív feladatok csökkentése.

– A magánszemélyeknél három éve gyakorlatilag nulla az adóadminisztráció, hiszen 2017 óta az adóhivatal készíti el ötmillió ember szja-bevallását. A cégeknél ugyanakkor más a helyzet, a 2017-es adatok szerint egy átlagos hazai társaságnak 277 órát kellett egy évben adóügyei elintézésére fordítania – kezdte a viszonyok bemutatását az államtitkár.

– A gazdasági szereplők bürokratikus terheit érdemben mérsékli majd, hogy 2021-től a vállalkozások legtöbb bevallását is az adóhivatal készíti el. A folyamat már elindult, hiszen idén minden hónapban jövedéki adóbevallási tervezetet küld a hatóság az érintett cégeknek – ismertette Izer Norbert.

Az államtitkár szerint az adminisztrációs terhek igazi mérséklését az adók számának drasztikus csökkentése hozza majd el. – A 2022-ig tartó kormányzati ciklus végén harmadával kevesebb adótípus lesz, mint a ciklus elején volt – közölte, s felidézte, hogy tavaly decemberben még mintegy hatvan közteherfajtát tartottak számon idehaza. Azóta öt adót vezetett ki a kormányzat... Tovább olvas

 

 

Fontos és hasznos portálok

 

 

Törvények, fontosabb jogszabályok

 

 

Nyomtatványok, adatlapok, nyilvántartás

 

 

Fórumok, blogok, tudástár

 

 

Fordított adózás

 

 

Kezdő vállalkozások adózási kérdései

 

 

Adózás rendjéről szóló törvényről

 

 

Ingatlan bérbeadás utáni adózás

 

 

Adózási kérdések vállalkozás indítás előtt

 

 

AdSense bevételek és adózás

 

 

Cégalapítás, számlázás, adózás online vállalkozóknak

 

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768